احداث باغ انگور – انگور یکی از میوههای محبوب و پرمصرف در ایران به حساب میآید که از نظر ارزش اقتصادی نیز دارای اهمیت بالایی است. ارزش اقتصادی این محصول تنها محدود به ایران نبوده و در سراسر جهان مصرف کننده دارد که در کنار سطح زیر کشت بالا، نشان از اهمیت این محصول دارند. این عوامل موجب شدهاند بسیاری از باغ داران مایل به کشت این محصول در باغهای خود باشند و کارآفرینان در این حوزه سرمایه گذاری کنند.

برای داشتن باغ انگور پربار باید نکاتی را در زمینه باغداری دانست و آنها را اجرا کرد. امروزه روشهای مدرنی برای پرورش انگور و نگهداری از باغ مطرح شده است که میزان بهرهوری باغات را بالا میبرند
اگر به دنبال احداث باغ انگور هستید، میبایست با اصول مدرن احداث آن آشنایی داشته باشید که در این مقاله به آن اشاره میکنیم. برای آشنایی با این اصول مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
احداث باغ انگور مدرن
روش مدرنی که برای احداث باغ میوه وجود دارد، استفاده از داربست است. با استفاده از داربست میتوان انگورها را از حالت سنتی به صورت مدرن درآورد. برای ایجاد داربست ابزارهایی از جمله ستون، تیرچه و یا پایه استفاده کنید تا تاکهایی که روی سطح زمین رشد میکنند را بالا ببرید. جهت آویزان کردن تاکها به این ستونها میتوان سیمهایی را به کار برد که به پایه و تیرچهها متصل هستند. زمانی که تاکها بدین شکل درآیند قادر خواهند بود نور خورشید بیشتری دریافت کنند و رشد بهتری داشته باشند.
برای انتخاب ستونها باید به ارتفاع آنها دقت کنید و ستونی که با بلندی بوتههای شما بیشترین تناسب را دارد، انتخاب کنید. اگر به این نکته دقت نکنید، تفاوتی بین باغ سنتی و باغ مدرن وجود نخواهد داشت. این مزیت بزرگی است که شما از همین ابتدای کار باغ خود را به صورت مدرن احداث کنید؛ در حالی که احداث باغ سنتی و بعدها تبدیل آن به مدرن، کار راحتی نخواهد بود.

مهمترین مواردی که قبل از احداث باغ انگور باید در نظر بگیرید
باغ انگور برای بارور شدن نیاز به توجه و مراقبت بسیاری دارد. این توجهات هم پیش از احداث و هم بعد آن ضروری است. رعایت نکاتی که باید پیش از احداث باغ انگور در نظر داشته باشید از اتلاف وقت و سرمایه در آینده پیشگیری میکند. نکات مذکور از این قرارند:
-
- مشورت با کارشناس کشاورزی به منظور انتخاب منطقهای با شرایط آب و هوایی مناسب از نظر دما و رطوبت
- پس از انتخاب منطقه، بررسی خاک آن و مشخص کردن مناسب بودن یا نبودن آن برای پرورش انگور
- برگزیدن بهترین نوع واریته انگور که با نوع خاک و شرایط آب و هوایی منطقه بیشترین تناسب را دارد
- انتخاب مناسبترین سیستم نوین کاشت درختان انگور با در نظر گرفتن شرایط منطقه
- ایجاد چالههای مناسب با فاصله حداقلی 2 و نیم متر، جهت کاشت بوتههای انگور
- مشخص کردن خطوط کشت به صورت شمال مایل به غرب که در این صورت گیاهان نور را بهتر دریافت میکنند و آسیب باد کمتر میشود
- تعیین خطهایی که باید کشت انگور بر روی آن انجام شود. این خطوط باید در فاصله مناسب از هم کشیده شوند که با در نظر گرفتن شرایط منطقه، فاصله مناسب میان آنها تعیین میشود. معمولا فاصله 3 متری میان خطوط مناسب است.

-
نکات مدیریتی تاکستان
انگور جزو دسته درختان مقاوم است که میتواند در بسیاری از مناطق مختلف رشد کند. اگر چه با فراهم کردن شرایط مناسبتر برای رشد این گیاه، میتوان از هزینههای احداث کاست و زحمت کمتری برای مراقبت و پرورش این نوع درخت داشت. علاوه بر این با وجود شرایط مناسب، میزان تولید انگور بیشتر و باکیفیتتر خواهد بود.
اگر باغ انگوری احداث کردید باید آن را به درستی مدیریت کنید تا به درآمد دلخواه برسید. استفاده از خاک دارای زهکشی یکی از نکات مدیریتی است. با وجود اینکه انگور سیستم ریشه زایی قوی دارد، اما هرچه خاک عمیقتر و زهکشی بهتری داشته باشد، رشد انگور بهتر خواهد بود؛ بنابراین استفاده از خاکها سنگین که زهکشی نداشته و با نمک بسیاری مخلوط شده است، توصیه نمیشود.
در زمینه مدیریت تاکستان باید بدانید که پي اچ مناسب جهت پرورش درخت انگور 7-5/5 است. آب و هوایی که میتواند برای رشد انگور مناسبتر باشد، آب و هوای معتدل است. محیط رشد این درخت باید در تابستانها، گرم و خشک و در زمستانهای، معتدل باشد.
درخت تاک در اولین سال عمر خود باید آب و غذا را به میزان کافی دریافت کند؛ در غیر این صورت رشد آن با مشکل رو به رو میشود. اگر خاکی که این گیاه در آن کاشته شده ضعیف است، باید با کمک کودهاي شيميايي فسفات و پتاسيم، آن را تقویت کرد. در صورتی که از روش نوین ایجاد داربست استفاده میکنید، پیش از کاشتن درخت باید آنها را نصب کرده باشید.
برای کاشت نهال انگور باید فصل مناسب آن را با توجه به آب و هوای منطقه انتخاب کنید. معمولا نهال انگور در اوایل بهار یا اواخر پاییز به خواب میرود که بهترین زمان برای کاشتن آن است. در زمینه مدیریت تاکستان باید این موضوع را نیز دانید که چالههای درخت انگور باید 50 سانتی متر عمق داشته باشند. اگر باغتان بزرگ است، بین چالهها ۱۲۰ تا ۱۵۰ سانتی متر فاصله قائل شوید.
آبیاری درختان انگور را مطابق با نوع خاک، عمق آن، آب و هوای منطقه و ریشه درخت انگور انجام دهید. اگر از سیستم آبیاری قطرهای استفاده میکنید، باید بدانید که هر هکتار درختان انگور در سال به حدود 5-4 هزار متر مکعب آب نیاز دارد.درامد باغ انگور چقدر است؟
نمیتوان میزان درآمدی که باغداران از پرورش انگور به دست میآورند را به طور دقیق بیان کرد. هدفی که هر باغدار از میزان فروش انگور دارد، تعیین کننده میزان تولید و درآمد او است. حتما میدانید که انواع مختلفی از انگورها وجود دارند و به صورت تن به فروش میرسد. هر تن از انواع انگورها قیمت متفاوتی دارند. همچنین ممکن است قیمت انگور در یک منطقه با منطقه دیگر متفاوت باشد.

میزان باردهی درخت انگور
زمانی که نهال سه ساله میشود قادر است تولید محصول کند و بار دهد؛ بنابراین در این زمان باید فرایند برداشت محصول را آغاز کرد. از هر هکتار باغ انگور میزان متفاوتی از این محصول برداشت میشود و عوامل مختلفی بر میزان برداشت تاثیر گذار است.
اگر باغ در بهترین شرایط خود باشد، ممکن است از هر هکتار آن، 50 تن انگور برداشت شود و سهم هر درخت تا 200 کیلوگرم انگور هم باشد. عواملی که ممکن است موجب بیشتر و یا کمتر بودن میزان برداشت انگور شود عبارتاند از تلاش و توجه خود باغدار، شرایط زمین، آبیاری و… . البته این نکته را فراموش نکنید که احتمال کاهش کیفیت محصول با بالا رفتن میزان تولید و برداشت آن وجود دارد.
جمع بندی
مصرف کنندگان انگور چه در ایران و چه در جهان کم نیستند؛ از همین رو سرمایه گذاری روی پرورش این محصول میتواند سود بسیاری داشته باشد. این موضوع سبب شده بسیاری از افراد به فکر احداث باغ انگور بیفتند که ایده بسیار خوبی است. استفاده از رویهای نوین و مدرن در احداث این باغ میتواند میزان باردهی درختان و در نتیجه سود حاصل از فروش آنها را چند برابر کند. البته باید با دید باز و آگاهی کامل دست به احداث باغ زد. از همین رو نکات مهم پیش از احداث را در این مقاله ذکر کردیم. امیدواریم این مطالب برای شما مفید بوده باشد.
جهت خرید نهال انگور از نهالستان انگور فیدان می توانید با مراجعه به فروشگاه سایت،نسبت به خرید نهال مورد نظر خود مانند نهال اقدام نمایید.
بدون دیدگاه